Ένταση στη Φλόριντα λόγω ομιλίας ακροδεξιού – «Οι ναζί να πάνε στα σπίτια τους» (Βίντεο)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πολιτεία της Φλόριντα ο κυβερνήτης της πολιτείας, φοβούμενος σοβαρά επεισόδια σε μαζική διαδήλωση κατά της ομιλίας του ακροδεξιού Ρίτσαρντ Σπένσερ σε πανεπιστήμιο.

Οι φόβοι του, ευτυχώς, δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά οι διαδηλωτές φρόντισαν να καταστρέψουν την ομιλία του ακροδεξιού.

Ο Σπένσερ βρέθηκε μπροστά ένα μικρό ακροατήριο στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα ενώ έξω από το χώρο εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του.

«Να πας σπίτι σου Σπένσερ», «Οι Ναζί δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ» και «οι Ναζί να πάνε σπίτια τους» είναι ορισμένα μόνο από τα συνθήματα που φώναζαν οι εξοργισμένοι διαδηλωτές.

«Δεν πάω σπίτι μου και θα σταθώ εδώ μέχρι αύριο αν χρειαστεί» είπε ο ακροδεξιός Σπένσερ από το βήμα, χαρακτηρίζοντας τους διαδηλωτές«βλάκες που φωνάζουν και μουγκρίζουν».

Το πανεπιστήμιο είχε δηλώσει ότι δεν ήθελε να επιτρέψει την ομιλία του «αχρείου» Σπένσερ αλλά ο νόμος το υποχρέωνε. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του Σπένσερ στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια, που άφησαν πίσω τους μια νεκρή.

Έτσι, το πανεπιστήμιο της Φλόριντα είχε προετοιμαστεί για τα χειρότερα. Οι αστυνομικοί είχαν κλείσει δρόμους και είχαν στήσει οδοφράγματα για να μπορούν να ελέγχουν τους διαδηλωτές. Την ίδια ώρα, ελικόπτερα και drones πετούσαν στον ουρανό ενώ ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονταν πάνω στις σκεπές γύρω από το χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα