Ένταση στην Βέροια για την έλευση προσφύγων απο την Ειδομένη

gourou4Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν κάτοικοι της Βέροιας την έλευση του πρώτου λεωφορείου με πρόσφυγες από την Ειδομένη στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου και πιο συγκεκριμένα δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα.

Όπως μεταδίδει το verianet.gr, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν 100 μέτρα από την είσοδο του στρατοπέδου όπου πραγματοποίησαν έντονη αλλά ειρηνική διαμαρτυρία, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, προτού ανοίξουν το δρόμο και επιτρέψουν τη διέλευση του λεωφορείου που οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ιστότοπος, δεν έλειψαν και ακραίες αντιδράσεις καθώς πετάχτηκαν στο δρόμο και μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου δυο γουρουνοκεφαλές ενώ οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου.

Τα πνεύματα ήταν ιδιατέρως οξυμένα και παραλίγο να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο από την παρουσία του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ουρσουζίδη ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν την άφιξη του λεωφορείου.

Ο ρόλος του εκτιμήθηκε ότι αποτέλεσε “προπομπό” της έλευσης του λεωφορείου, κάτι που πυροδότησε τις πρώτες αντιδράσεις ενώ στη συνέχεια παρέμεινε μέσα στην “κλούβα” της αστυνομίας κάτι που προκάλεσε νέες αντιδράσεις και οδήγησε στο να δεχθεί φραστική επίθεση την ώρα που επιχείρησε να κατέβει.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα