Ένταση μεταξύ αντιφασιστών και ΜΑΤ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Για την Τετάρτη 22 Μαρτίου, αναβλήθηκε η δίκη των δύο συλληφθέντων από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες μεταξύ ΜΑΤ και αντιφασιστών που σημειώθηκαν στο Λευκό Πύργο, όταν οι τελευταίοι επιτέθηκαν σε άτομο που φέρεται να ανήκε στον ακροδεξιό χώρο,  κατά τη διάρκεια της αντιφαστικής διαδήλωσης. Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας που πραγματοποιήθηκε από αντιφασίστες που επιχείρησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση των ακροδεξιών του Ιερού Λόχου που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο άγαλμα του Ναύαρχου Βότση, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη αντίσταση από άτομα που οπλοφορούν και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβη και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών. Και οι δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης από το οποίο ζήτησαν και πήραν 48ωρη αναβολή. Ένας ακόμη ανήλικος που είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς για τα ίδια επεισόδια αφέθηκε ήδη ελεύθερος από χτες με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Παράλληλα, άτομα του αντιεξουσιαστικού – αναρχικού χώρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες. Σύμφωνα με το voria.gr, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, περίπου 50 άτρομα αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο δικαστικό Μέγαρο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφραξαν την πορεία τους, με αποτέλεσμα να προκληθούν συγκρούσεις μικρής έντασης και διάρκειας ενώ υπήρξε και περιορισμένη χρήση χημικών η οποία απέτρεψε την είσοδο των διαδηλωτών στο κτίριο.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα