Ένταση Μέι – Γιούνκερ στις Βρυξέλλες… on camera!

Έναν έντονο διάλογο είχαν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΕΕ αν και αρχικά υποδέχθηκε θερμά την κ. Μέι φέρεται να είναι εκνευρισμένος με τη στρατηγική της Βρετανίδας πρωθυπουργού στο Brexit. Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν την έντονη συνομιλία.

Μπορεί τα μικρόφωνα στην αίθουσα της συνεδρίασης να ήταν κλειστά, ωστόσο φαίνεται από τις κινήσεις των δύο πολιτικών το κλίμα έντασης που υπήρξε μεταξύ τους. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, κρατώντας σφιχτά το τσαντάκι της και με άγριο βλέμμα, μιλά σε έντονο ύφος στον Γιούνκερ, με τον ίδιο να της απαντά στο ίδιο ύφος.

«Οι Βρετανοί φίλοι μας πρέπει να μας πουν τι είναι αυτό που θέλουν εκείνοι, αντί να μας λένε τι θέλουμε εμείς» ανέφερε ο Γιούνκερ, προτού ανακοινώσει πως η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει την Τετάρτη 19η Δεκεμβρίου όλες τις πληροφορίες που θεωρεί «γενικά χρήσιμες» και «αφορούν την προετοιμασία για το “no deal”», δηλαδή το σενάριο του «διαζυγίου» χωρίς συμφωνία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα