Ένταση και χημικά στην πορεία εργαζομένων παιδικών σταθμών [Βίντεο]

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από τη Βουλή όπου βρίσκονται εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς. Ομάδα εργαζομένων επιχείρησε να περάσει προς το κτίριο της Βουλής για να συναντηθεί με κάποιον αρμόδιο, ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.

Νωρίτερα, πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τη Βουλή πραγματοποίησαν βρεφονηπιαγωγοί, στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κινητοποίησης, κλειστοί παραμένουν σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πανελλαδική στάση εργασίας στις υπόλοιπες υπηρεσίες των δήμων έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Η επίμαχη διάταξη βρίσκεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο εισήχθη σήμερα προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και οι παιδαγωγοί του. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί» σημείωσαν πριν από την έναρξη της πορείας οι πρόεδροι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, και της ΠΑΣΥΒΝ, Ευαγγελία Καλαϊτζή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα