Ένοχοι οι τέσσερις από τους οκτώ για την επίθεση στον Π. Κωνσταντινέα

Εκδικάστηκε στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η υπόθεση με το βίαιο περιστατικό κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έξω από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, στις 23 Σεπτεμβρίου 2018. Κρίθηκαν ένοχοι οι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους. Οι δύο καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή για τον ξυλοδαρμό και την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε πέντε μήνες φυλάκισης με αναστολή για απλή συνέργεια και ψυχική συνδρομή στο περιστατικό, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους κρίθηκε αθώος για δικονομικούς λόγους. Ο βουλευτής ζήτησε να μην διωχθούν ποινικά τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και αθωώθηκαν.
Θυμίζουμε ότι η επίθεση στον Π. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών “Bulldogs” της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμάτας (“Μαύρη Θύελλα”), στην οδό Καλλιπατείρας.

Η κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ίδιος ο Π. Κωνσταντινέας περιγράφοντας το περιστατικό μίλησε για απρόκλητη επίθεση, που τον έκανε να σαστίσει. Είπε ότι τον έσπρωχναν και έβριζαν χυδαία ενώ βρέθηκε ξαφνικά περικυκλωμένος από 5-6 άτομα. Σε κάποια στιγμή αντιλήφθηκε μάλιστα έναν ο οποίος βιντεοσκοπούσε όλο αυτό και ο βουλευτής πήγε να πάρει το τηλέφωνο, φοβούμενος ότι θα το ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον γελοιοποιήσουν.

Εκεί πια ξέφυγε η κατάσταση και βρέθηκε περικυκλωμένος, σύμφωνα με τον ίδιο και τις καταθέσεις δύο ακόμα μαρτύρων, από 25-30 άτομα. Περιέγραψε ότι τον έσπρωχναν και τον έβριζαν ώσπου βρέθηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο και κάποιος του έβαλε τρικλοποδιά, έπεσε και τότε άρχισαν να τον χτυπούν μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και τα πλευρά. Ο ίδιος -είπε- φώναξε στους φίλους του με τους οποίους έφυγαν μαζί από το γήπεδο να καλέσουν την Αστυνομία και όταν ακούστηκαν οι σειρήνες, ο όχλος σκόρπισε. Επίσης, ο βουλευτής κατονόμασε και τα άτομα οι οποίοι τον χτύπησαν και τους υπέδειξε στο δικαστήριο λέγοντας ακριβώς τι είπαν και τι έκαναν.

Π.Κωνσταντινέας: Η δικαιοσύνη μίλησε
«Είμαι πάντα κατά της βίας, που δεν οδηγεί πουθενά. Δεν μπορώ να αισθανθώ χαρούμενος μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, ακόμη κι αν δικαιώθηκα. Η δικαιοσύνη μίλησε και απάντησε σε όσους θεώρησαν ότι το περιστατικό της επίθεσής μου ήταν σκηνοθετημένο. Ευελπιστώ να είναι το τελευταίο κρούσμα βίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την απόφαση ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας.
Πληροφορίες: «Ελευθερία», ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα