Ένας ιμάμης και ο βοηθός του σκοτώθηκαν από τα πυρά άγνωστου στη Νέα Υόρκη

590_08049a517de6831023f9a7993e948b9aΈνας ιμάμης και ο βοηθός του σκοτώθηκαν χθες από τα πυρά ενός αγνώστου κοντά σε τέμενος της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία δεν έχει διαπιστώσει ακόμη τα κίνητρα του δράστη του εγκλήματος.

Ο 55χρονος ιμάμης Μολάμα Ακόντζι και ο 64χρονος βοηθός του Τάρα Ούντιν πυροβολήθηκαν στο κεφάλι λίγο πριν από τις 14:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος) στην εργατική συνοικία Όζον Παρκ, στο Κουίνς.

Οι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Jamaica, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ιμάμη Ακόντζι και υπέκυψε στα τραύματά του ο βοηθός του Ούντιν, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο AFP.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει τα κίνητρα του δράστη.

“Τίποτε δεν δείχνει στην προκαταρκτική έρευνα ότι αποτέλεσαν στόχο λόγω της πίστης τους”, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος για την διάπραξη του εγκλήματος, ο οποίος διαφεύγει, πλησίασε τα δύο θύματά του από πίσω. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν μετά τους πυροβολισμούς να απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος με ένα περίστροφο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν την ώρα που έβγαιναν από το τέμενος Αλ Φούρκαν Τζέιμ Μάστζιντ μετά την προσευχή, με θρησκευτική ενδυμασία.

“Όταν ένας θρησκευτικός αξιωματούχος σκοτώνεται μέρα μεσημέρι στους δρόμους του Κουίνς, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι ως κοινότητα και να αξιώσουμε δικαιοσύνη!”, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της συνοικίας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Έρικ Ούλρικ.

Σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν στο Twitter, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ κοντά στον τόπο του εγκλήματος, φωνάζοντας: “Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη”.

“Φανταστείτε ο πατέρας σας να σκοτώνεται χωρίς λόγο (…) Όταν σιωπούμε επιτρέπουμε στα εγκλήματα αυτά να συνεχίζονται”, δήλωσε παράλληλα η Άφαφ Νάσερ, διευθύντρια της κύριας αμερικανικής ένωσης υπεράσπισης των μουσουλμάνων CAIR (Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων) για την περιοχή της Νέας Υόρκης.

Μια σημαντική μουσουλμανική κοινότητα, κυρίως από το Μπανγκλαντές, κατοικεί στο Όζον Παρκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα