Ένας αγνοούμενος, έξι τραυματίες από έκρηξη σε πλατφόρμα πετρελαίου στη Λουιζιάνα (video)

Ένα πρόσωπο αγνοείται και έξι ακόμα τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε πετρελαϊκή πλατφόρμα στη λίμνη Pontchartrain κοντά στο Kenner της Λουιζιάνα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όπως ανέφερε το Αμερικάνικο Λιμενικό Σώμα. Ο τομέας της Νέας Ορλεάνης έλαβε μια αναφορά από μάρτυρα στις 8 μ.μ. Περίπου, ότι συνέβη μια έκρηξη σε πλατφόρμα πετρελαίου.

Ένας από τους εργάτες της πλατφόρμας δήλωσε ότι οκτώ άτομα βρίσκονταν στην πλατφόρμα κατά τη στιγμή της έκρηξης και ένα άτομο δεν τα κατάφερε να φτάσει στην ακτή. Έξι από τα επτά άτομα που μεταφέρθηκαν στην ακτή νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο.

Το Λιμενικό Σώμα έχει αναλάβει τον συντονισμό των προσπαθειών αναζήτησης για τον αγνοούμενο. Ο τομέας της Νέας Ορλεάνης έχει στείλει στην περιοχή για έρευνα ένα μικρό σκάφος αναζήτησης μήκους 9 περίπου μέτρων, ένα ταχύπλοο σκάφος αναζήτησης μήκους 13,71 μέτρων και ένα ελικόπτερο τύπου MH-65 Dolphin. Περιβαλλοντικές και άλλες τοπικές οργανώσεις έχουν επίσης στείλει θαλάσσιες μονάδες στο σημείο. Το πυροσβεστικό τμήμα και ένα πλοίο των Καλών Σαμαρειτών βρίσκονται στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έχει μειωθεί σημαντικά, σύμφωνα με την Ακτοφυλακή.

Η αιτία του συμβάντος είναι ακόμα άγνωστη. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Brian McGregor, δήλωσε στην εφημερίδα Times-Picayune νωρίτερα ότι υπήρξαν “πολλοί τραυματισμοί”, με τουλάχιστον έξι επιβεβαιωμένους και πολλούς ακόμα να αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Παρακολουθήστε βίντεο με την πυρκαγιά:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα