Έλον Μασκ: «Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τα παιδιά στην σπηλιά» – Η ομάδα του έφτασε στην Ταϊλάνδη

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, δήλωσε το Σάββατο το πρωί πως έχει καλά νέα από την Ταϊλάνδη καθώς η ομάδα ειδικών φέρεται να έχει φτάσει στο σημείο όπου βρίσκονται παγιδευμένα 12 παιδιά και ο προπονητής τους.

Ο επιχειρηματίας έχει στείλει εξειδικευμένους μηχανικούς για να βοηθήσουν στην αποστολή διάσωσης των παιδιών που είναι για δέκατη μέρα στο σπήλαιο.

«Κάποια καλά νέα (φτάνουν) από τους ειδικούς στην σπηλιά στην Ταϊλάνδη. Συνεργαζόμαστε σε ένα σχέδιο διαφυγής που θα μπορεί να είναι αρκετά ασφαλές για να δοκιμάσουμε. Επίσης κατασκευάζουμε ένα φουσκωτό σωλήνα με αερόσακους» , ανέφερε αν και σημείωσε πως δεδομένης της γεωγραφικής περιπλοκότητας στην σπηλιά θα είναι δύσκολο να πετύχει αυτό το σχέδιο.

Η εταιρία του Μασκ «Boring Co», η οποία σκάβει σήραγγες για συστήματα μεταφοράς και έχει προηγμένο ραντάρ διείσδυσης εδάφους, έχει σπεύσει για να βοηθήσει στη διάσωση της ομάδας.   «Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσω τα παιδιά», σημειώνει στα σχόλια κάτω από το tweet. «Η ομάδα μου θα σκάψει βαθιά και θα βοηθήσει όσο καλύτερα μπορεί», προσθέτει και ζητά να είναι όλοι αισιόδοξοι.

Η πρωτοβουλία του Μασκ προκάλεσε χθες παγκόσμιο ενθουσιασμό. Την Παρασκευή η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε ότι οι μηχανικοί του θα φτάσουν το Σάββατο 7 Ιουλίου στο σημείο και πως ξεκινά η συνεργασία με τα δικά τους συνεργεία. Εκτός από το να καταρτιστεί ένα ασφαλές σχέδιο διάσωσης, η ομάδα θα παρέχει υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, θα βοηθήσει στην απάντληση των υδάτων από το σπήλαιο και θα παρέχει ενεργειακή ενίσχυση.

Ωστόσο το έργο τους θα είναι αρκετά δύσκολο και όλοι είναι επιφυλακτικοί καθώς κανείς δεν θέλει να ρισκάρει κάτι παρακινδυνευμένο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα