Έληξε η διαμαρτυρία προσφύγων στην Εγνατία με επέμβαση της αστυνομίας

prosfiges-egnatiaΜε επέμβαση της αστυνομίας έληξε στις 13:45 η καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων στην Εγνατία Οδό, με τις δυνάμεις ασφάλειας να προχωρούν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές.

Ανάμεσα στους 15 προσαχθέντες βρίσκεται μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή.

Νωρίτερα έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέντγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, που ζητούν να βελτιωθούν οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο του Κατσικά.

Οι περίπου 150-200 πρόσφυγες προχώρησαν στην κινητοποίηση χθες βράδυ, ενώ σήμερα μετακινήθηκαν δύο χιλιόμετρα βορειότερα. Tη νύχτα μετέφεραν κουβέρτες, υπνόσακους και χαλιά από τις σκηνές στο οδόστρωμα όπου κοιμήθηκαν.

Η κυκλοφορία στην Εγνατία αποκαταστάθηκε. Μετά το απόγευμα αναμένεται η άφιξη προσφύγων στην πρώην μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο.

Αυξανόμενη είναι η ένταση τα τελευταία 24ωρα στο κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά λόγω των κινητοποιήσεων ομάδας προσφύγων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σήμερα υπήρξε ένταση μεταξύ προσφύγων και στρατιωτών, που βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, οι οποίοι αποχώρησαν από το κέντρο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα