Έκφραση καλών προθέσεων στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προέτρεψαν τις πλευρές στην Κύπρο «να διατηρήσουν τα κέρδη» που, κατά την εκτίμηση τους, επιτεύχθηκαν στη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά.

Το Σ.Α. ενημερώθηκε για τη διάσκεψη από τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε και την ειδική αντιπρόσωπο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης – που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών- ο Κινέζος πρόεδρος του Σ.Α., πρέσβης Λιού Λιεγί, σε δηλώσεις του συνεχάρη, εκ μέρους των μελών, την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών για τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, σημειώνοντας ότι «έγινε μία ακούραστη προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας».

«Τα μέλη του Σ.Α. θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις καλές υπηρεσίες» τόνισε, για να προσθέσει ότι «επαναβεβαίωσαν τη συνεχή τους δέσμευση προς υποστήριξη των δύο πλευρών στις προσπάθειές να φτάσουν σε μία συνολική και διαρκή διευθέτηση του Κυπριακού, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ταυτόχρονα, τα μέλη του Σ.Α. προέτρεψαν τις πλευρές «να προβληματιστούν για τον καλύτερο τρόπο, προκειμένου να επαναρχίσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Τέλος, εξέφρασαν τις προθέσεις τους να ανανεώσουν την εντολή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, για το προσεχές εξάμηνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα