Έκτη ημέρα απωλειών για τον Nikkei

Απώλειες σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί μετά τα μεγάλα κέρδη του Οκτωβρίου και ενώ η υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων συνεχίζεται.

Τα αρνητικά πρόσημα χθες σε Ευρώπη και ΗΠΑ επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 0,8% και οδεύει για την έκτη διαδοχική ημέρα απωλειών κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από το Μάιο του 2016. Ο δείκτης κατέγραψε ρεκόρ τον Οκτώβριο σημειώνοντας ένα ανοδικό σερί 16 διαδοχικών ημερών και διαμορφώνοντας τα συνολικά του τα κέρδη του για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου στο 21%.

Η ενίσχυση των γεν και η υποχώρηση των τιμών του αργού επιβαρύνουν τον ιαπωνικό δείκτη. Από τον πετρελαϊκό κλάδο η Japan Petroleum Exploration και η Inpex καταγράφουν βουτιά άνω του 4%.

Τα μάκρο που ανακοινώθηκαν πάντως σήμερα από την Ιαπωνία έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,4% στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας επτά συνεχόμενα θετικά τρίμηνα που αποτελεί το το μακροβιότερο σερί ανάπτυξης των τελευταίων 16 ετών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,8%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί επίσης 0,8%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0, 3% έχοντας καταγράψει την χθες τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών. Ο δείκτης για την ενέργεια χάνει 2% μετά από βουτιά 4% χθες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα