Έκτακτο: Σφοδρή σύγκρουση στη περιοχή του Αιγαίου τις προσεχείς ώρες;

Συναγερμός έχει σημάνει από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, μετά τις πληροφορίες των αρμόδιων υπηρεσιών ότι μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, σύμφωνα με έκτακτη ειδοποίηση που βασίζεται σε στοιχεία και νεώτερους υπολογισμούς της Ευρωπαικής Διαστημικής Υπηρεσίας «ESA», το μεγαλύτερο μέρος του κινεζικού δορυφόρου Tiangong-1 θα πέσει στην ευρύτερη περιοχή.

Πράγματι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, γρίφος για τους επιστήμονες ήταν η ακριβής ώρα και τοποθεσία της πτώσης του δορυφόρου στην επιφάνεια της Γης. Οι επιστήμονες της Ευρωπαικής Διαστημικής Υπηρεσίας όμως, με υπολογισμούς των στοιχείων της τροχιάς του των τελευταίων ωρών κατάφεραν να προσδιορίσουν το τελικό σημείο της πτώσης του τεχνητού ουράνιου σώματος με ακρίβεια απόκλισης 80 μιλίων που αναφέρεται στην περιοχή του Αιγαίου.

Ένα δεύτερο στοιχείο των υπολογισμών αυτών σχετίζεται με την ακριβή χρονική στιγμή της σύγκρουσης του δορυφόρου με τη γήινη επιφάνεια, η οποία θα καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με τους προηγούμενους υπολογισμούς, λόγω της πλάγιας τροχιάς και συνακόλουθα της πολύ μικρότερης ταχύτητας με την οποία θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα.

Τρίτο και εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι λόγω των παραπάνω τεχνικών στοιχείων, ο Tiangong-1, αναμένεται ότι δεν θα διαλυθεί σε θραύσματα, αλλά θα καταπέσει περίπου ανέπαφος, προκαλώντας ενδεχόμενα σημαντικά προβλήματα.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα