Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, προβλέπει με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν:

Την Τετάρτη, το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Αργά τη νύχτα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από 1.200 μέτρα).

Την Πέμπτη, το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία από το μεσημέρι η Πελοπόννησσος, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το βράδυ η Κρήτη και τη νύχτα οι Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (περίπου πάνω από 800 μέτρα), πιθανόν της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 900 μέτρα) και της βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από 1.200 μέτρα).

Την Παρασκευή, θα επηρεαστεί μέχρι το πρωί η ανατολική Μακεδονία. Μέχρι το βράδυ η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα πιθανόν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Ο χιονοπτώσεις έστω και εξασθενημένες θα συνεχιστούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά (περίπου από τα 800 μέτρα).

Όπως αναλυτικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ.:

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (27-12-2017) ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Α. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Β. ΤΙΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:

1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (27-12-2017)

Α. ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.

Β. ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1200 ΜΕΤΡΑ).

2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (28-12-2017)

Α. ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ

ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Β. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΜΕΤΡΑ), ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1200 ΜΕΤΡΑ).

3. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(298-12-2017)

Α. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΚΡΗΤΗ, ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, Η ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Β. ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 800 ΜΕΤΡΑ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ

ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα