Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από σήμερα Πέμπτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι σύμφωνα με την ΕΜΥ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους θα είναι πυκνές:

-Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.

-Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή και από τα βόρεια η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο, ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Θυελλώδεις θα είναι οι νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ που θα πνέουν την Πέμπτη, οι οποίοι την Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση αλλά από το απόγευμα του Σαββάτου βαθμιαιά θα εξασθενήσουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα