Έκτακτη σύσκεψη για τον τουρισμό

kountouΣτη Λέσβο πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή 62 φορέων με πρωτοβουλία της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ενόψει της σημερινής σύσκεψης που έχει συγκαλέσει η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για την αντιμετώπιση των συνεπειών του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στον τομέα του τουρισμού.

Η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου παρουσίασε την πρόταση της περιφέρειας που θα κατατεθεί στις συναντήσεις με τα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν γίνει για να ανακοπούν οι αρνητικές συνέπειες του προσφυγικού.

Ο διευθυντής του  Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Νίκου Ζούρου  τόνισε ότι «αν πάμε να απαντήσουμε μόνο για το προσφυγικό δε θα τα καταφέρουμε, πρέπει να τονώσουμε την εικόνα της άλλης Λέσβου και αυτή η προσπάθεια θα είναι κυρίως για τα επόμενα χρόνια».

Η πρόταση του φορέα τουρισμού Μολύβου Νίκου Μόλβαλη να ενεργοποιηθούν οι πύλες εισόδου Πέτρας και Πλωμαρίου για τον τουρισμό από την Τουρκία ακούστηκε αρκετά ενδιαφέρουσα. Αναγνωρίστηκε ότι για φέτος τουλάχιστον στο τουριστικό ρεύμα από τη γείτονα πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια και να συγκρατήσει το νησί τις 35.000 αφίξεις που είχε το 2015.

Οι συμμετέχοντες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εκπόνησης και υλοποίησης ειδικού στρατηγικού σχεδίου για την υποστήριξη του τουριστικού τομέα.

Επίσης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα λήψης θεσμικών μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων, τόσο σε σχέση με τις τρέχουσες, όσο και με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους (φορολογικές, ασφαλιστικές, δανειακές κλπ).

Σε πνεύμα συναντίληψης, συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη υλοποίησης ειδικής καμπάνιας που θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον ΕΟΤ, με στρατηγικό προσανατολισμό την αναστροφή των συνεπειών του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα