Έκτακτη σύνοδο όλων των ηγετών των κομμάτων-μελών του ΕΣΚ στις Βρυξέλλες προτείνει η Φ.Γεννηματά

images (3)

Η  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεφ την Κυριακή το πρωί,τόνισε την ανάγκη για διενέργεια μιας επείγουσας έκτακτης συνόδου όλων των ηγετών των κομμάτων-μελών του ΕΣΚ στις Βρυξέλλες, ώστε να αναλύσουν τις συνέπειες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι. “Πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις και τη ρητορική μας και να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες εξελίξεις” επισημαίνει, στην επιστολή .

Παράλληλα,διατυπώνει  τον φόβο της ότι στις τοπικές εκλογές στη Γαλλία και στις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία που θα διεξαχθούν σε μερικές εβδομάδες,  θα διαφανούν  οι πρώτες συνέπειες αυτού του τρομοκρατικού κύματος σύντομα στις τάξεις των ελεύθερα σκεπτόμενων, προοδευτικών πολιτών.

Τέλος η Φώφη Γεννηματά,υπογραμμίζει ” Δεν πρέπει, να επιτρέψουμε τους συνηγόρους του μίσους, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού να κεφαλαιοποιήσουν αυτή την τραγωδία. Για άλλη μια φορά, εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, στην πρώτη γραμμή, απέναντι στη ρητορική του φόβου που στοχεύει να σπρώξει τις κοινωνίες μας προς τη συντηρητική Δεξιά”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα