Έκρηξη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης-Τουλάχιστον 10 νεκροί (Βίντεο+Φωτογραφίες)

 

Τουλάχιστον 10 νεκροί είναι ο έως τώρα τραγικός επίσημος απολογισμός από τις δύο εκρήξεις και τους πυροβολισμούς που συγκλόνισαν αργά το βράδυ της Τρίτης το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, φτάνοντας ακόμα και τους 20.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο Anadolu ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 20, αν και νωρίτερα το δίκτυο Haberturk έκανε λόγο για 40 τραυματισμένους. Πέραν των ασθενοφόρων, στη διακομιδή φαίνεται ότι συμμετέχουν και ταξί.

Τούρκος αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters ανέφερε ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε δύο βομβιστές καμικάζι, οι οποίοι ανατινάχτηκαν πριν περάσουν το σημείο ελέγχου όπου γίνεται το σκανάρισμα των επιβατών.

Πηγή του Associated Press ανέφερε ότι οι δύο δράστες πυροδότησαν το φονικό φορτίο τους αφού δέχτηκαν πυρά από αστυνομικούς.

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για πυροβολισμούς στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, χωρίς όμως να είναι ακόμα σαφές εάν τα πυρά προήλθαν από δράστες ή αν πρόκειται για τους πυροβολισμούς των αστυνομικών.

Τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδουν τουρκικά μέσα έδιχναν αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν στο χώρο του αεροδρομίου μετά τις εκρήξεις.

Οι πτήσεις από και προς το Ατατούρκ έχουν διακοπεί.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα