Έκλεισε για μιάμιση ώρα η κυκλοφορία στο λιμάνι του Καλαί

kalaiΓια περίπου μιάμιση ώρα διεκόπη πλήρως η κυκλοφορία στο λιμάνι του Καλαί στη βόρεια Γαλλία καθώς μετανάστες εθεάθησαν να κολυμπούν προς τις αποβάθρες, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Λίγο μετά τις 02:00 (03.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, μετανάστες θεάθηκαν να κολυμπούν στο λιμάνι του Καλέ με προορισμό τις αποβάθρες αναχωρήσεων των οχηματαγωγών που πραγματοποιούν δρομολόγια για το Ντόβερ της Αγγλίας, δήλωσε ένας από τους διασώστες ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες.

Το λιμάνι έκλεισε προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες: τα πορθμεία που αναχωρούσαν για την Αγγλία ακινητοποιήθηκαν και εκείνα που έρχονταν από το Ντόβερ περίμεναν ανοικτά του Καλέ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι τοπικές αρχές.

Μια σημαντική δύναμη άρχισε να κάνει έρευνες: ένα σκάφος περιπολίας του λιμανιού, διασώστες στη θάλασσα, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού σκάφος των τελωνείων, αλλά και αλιευτικά, δήλωσε η πηγή αυτή.

Τελικά ένας μετανάστης κατάφερε να φθάσει στην αποβάθρα και ένας άλλος περισυνελέγη από ένα σκάφος διάσωσης, ανέφεραν οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες αυτά τα δύο πρόσωπα παραδόθηκαν στους διασώστες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σχεδόν 4.000 μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Σουδανοί, ζουν στον καταυλισμό του Καλέ, τον επονομαζόμενο “Ζούγκλα”, σύμφωνα με καταμέτρηση του γαλλικού κράτους που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου. Ορισμένες οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό αυτό στα 5.000 πρόσωπα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα