Ά. Ασημακοπούλου: “Παιχνίδια εντυπώσεων” από την κυβέρνηση η εξεταστική για την Υγεία

Στην πρόταση του κόμματός της να διευρυνθεί η περίοδος από το 1996 μέχρι σήμερα, για την εξέταση τυχόν αδικημάτων στον χώρο της υγείας, επέμεινε η εισηγήτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζει παιχνίδια εντυπώσεων και με την πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής έρχεται να καλύψει τα αρνητικά αποτελέσματα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ότι εννέα στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση».

«Προσπαθείτε να σερβίρετε τα πολιτικά αποτελέσματα της δεύτερης αξιολόγησης. Η Εξεταστική είναι το μοναδικό αντίμετρο που έχετε να προσφέρετε στον ελληνικό λαό για να καλύψετε την παταγώδη αποτυχία σας. ‘Αρτος και θέαμα, δηλαδή» ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου και πρόσθεσε:

«Εμείς συμφωνούμε να είναι όλα στο φως, γιατί δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά. Εμείς στη δική μας πρόταση ζητάμε να διευρυνθεί το πεδίο και θεματικά και χρονικά. Γιατί έχετε αντίρρηση εσείς σε αυτό; Συμφωνώ με το τεκμήριο της αθωότητας, όμως οι “κακές γλώσσες” λένε ότι βγάλατε έξω την περίοδο 1996 γιατί τότε ο κ. Κουρουμπλής ήταν γενικός γραμματέας».

Και η εισηγήτρια της ΝΔ συνέχισε: «Φέρατε ή ετοιμάζεστε να φέρετε το δήθεν παράλληλο πρόγραμμα όταν όλες οι κόκκινες γραμμές που είχε η κυβέρνηση έχουν καταπατηθεί, ενώ η ηρωική διαπραγμάτευση που γίνεται, είναι με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν θα πάτε στις εκλογικές σας περιφέρειες, το καινούριο αφήγημά σας θα είναι τα αντίμετρα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι επειδή δεν πείθουν τα αντίμετρα κάνετε Εξεταστική. Τα αντίμετρα είναι Εξεταστική. Παίζετε παιχνίδι αντιπερισπασμού μιλώντας για “πάρτι” στην υγεία γιατί είναι πιο “πιασάρικο” από το να πείτε θα σου κόψω τη σύνταξη».

«Εμείς κάνουμε ρελάνς στο παιχνίδι που παίζετε και που κόστισε στον ελληνικό λαό 12 δισ. ευρώ επιπλέον, από την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης. Παίζετε τα ρέστα σας, αλλά ο ελληνικός λαός σάς έχει καταλάβει και όταν έρθει η ώρα θα σας διώξει από το τραπέζι» κατέληξε η κ. Ασημακοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα