Άστατος και σήμερα ο καιρός: Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται το Σάββατο. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες στα βόρεια, με ένταση 3-5 μποφόρ και στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα ανατολικά της χώρας.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται συννεφιά, με βροχές κατά διαστήματα. Από το απόγευμα, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση 4-5 μποφόρ, όμως βαθμιαία από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 11 βαθμούς Κελσίου, όμως στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και πιθανόν της δυτικής Στέρεας. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά, με ένταση 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 16 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, ενώ αναμένονται και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 17 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα φτάσει ως τους 14 βαθμούς.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα δείξει από 12 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4-6 μποφόρ, ενώ στα νότια θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί με ένταση 5 ως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι 15 ως 17 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα φθάσει ως τους 14 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή 

Την 25η Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας, τις δε πρωινές ώρες και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά, από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σημαντικής ποσότητας σκόνης.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6, βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια της επικράτειας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα