Άρχισε για τους Τούρκους του εξωτερικού η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα

Και ενώ ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κορυφώνει την προεκλογική εκστρατεία εντός της χώρας οι Τούρκοι που διαμένουν στο εξωτερικό έχουν ήδη αρχίσει να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα περίπου 3 εκατομμύρια Τούρκοι θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν στις πρεσβείες και στα προξενεία σε 57 χώρες μέχρι τις 9 Απριλίου. Ήδη η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία και Ρωσία. Οι τούρκοι του εξωτερικού αντιπροσωπεύουν περίπου το 6,5% των ψήφων και για τον κ. Ερντογάν είναι μείζον ζήτημα να επικρατήσει το “ναι”. Στην Τουρκία, 55.3 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να ψηφίσουν στις 16 Απριλίου.

Ο κ. Ερντογάν καθώς πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία σκληραίνει όλο και περισσότερο την στάση του διατηρώντας ένα ιδιαίτερα έντονο κλίμα προκλήσεων στο Αιγαίο με παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και δεσμεύοντας παράνομα περιοχές στο Αιγαίο μέσω NAVTEX. Την ίδια στάση προωθεί και απέναντι στην Ευρώπη απειλώντας πως δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία για τη μετακίνηση προσφύγων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα