Άρθρο του Νίκου Θεοτοκά-Με την Ευρώπη

 

 

1f1c5c9f83a04dc85b124eec75d7ad0a99bf2a1b53ea4ff1344b4849c095390b

 

 

 

 

 

«Με την αναγκαστική τραπεζική αργία και τον περιορισμό των αναλήψεων, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο εκβιασμός των εταίρων προς την κυβέρνηση αναβαθμίστηκε σε εκβιασμό των εταίρων προς τον κάθε πολίτη».

Με την αναγκαστική τραπεζική αργία και τον περιορισμό των αναλήψεων, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο εκβιασμός των εταίρων προς την κυβέρνηση αναβαθμίστηκε σε εκβιασμό των εταίρων προς τον κάθε πολίτη. Εξαιρετικά επικίνδυνη κίνηση. Οι Ευρωπαίοι πολίτες αυτής της κατεστραμμένης και απερημωμένης χώρας έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα της υπομονής. Οι πολίτες ωστόσο, σε απρόσμενα μεγάλους αριθμούς, έχουν αποκτήσει ένα ακατάβλητο πείσμα που είναι πλασμένο από θυμό και λογική. Πλάι σ’ αυτό, κι όσο η λιτότητα γίνεται ρεύμα που σπρώχνει την Ελλάδα μακριά απ’ την Ευρώπη, αναβιώνουν αρχαϊσμοί και λαϊκισμοί. Αυτά τα άϋλα τέρατα αναβλύζουν απ’ τις τηλεοράσεις, απ’ τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες, προσβάλλουν τα μυαλά και αποθέτουν εκεί τη σπορά τους. Σε αναπάντεχα μεγάλους αριθμούς. Ως εδώ.

Το “ΟΧΙ” στη λιτότητα και στον μηχανισμό ανατροφοδότησης της κρίσης χρέους, δείχνει τον δύσκολο δρόμο για την επιστροφή στην Ευρώπη και στην κοπιαστική, αργή και οδυνηρή επιστροφή στην ανάπτυξη και τη δημοκρατία. Τώρα. Νομίζω ότι το “ΟΧΙ” ειπώθηκε τόσο πειστικά και κραυγαλέα, ώστε αποτελεί ήδη αξεπέραστο επιχείρημα για μια αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη συμφωνία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα