Άνοιξε το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα

Την πεποίθηση ότι «θα πάει καλά τόσο στη λειτουργία του όσο και στη βιωσιμότητά του» το ζαχαρουργείο στη Ν. Ορεστιάδα, εξέφρασε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), Παναγιώτης Καραχάλιος, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά από το άναμμα της καμίνου, που έγινε σήμερα και σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγικής περιόδου του εργοστασίου.

«Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε την εταιρεία μπροστά αλλά και το εργοστάσιο» σημείωσε ο κ. Καραχάλιος ενώ αναφερόμενος στους καλλιεργητές, τους αποκάλεσε φίλους και συμμάχους στην προσπάθεια αυτή, ευχαριστώντας τους για αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά «νομίζω ότι θα ικανοποιηθούν πλήρως όλα τα αιτήματά τους και δεν θα έχουμε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια». «Για να είναι σωστή προσπάθεια και να έχει μέλλον θα πρέπει και οι καλλιεργητές να μας βοηθήσουν, δηλαδή βάζοντας περισσότερα στρέμματα τεύτλα. Όσα περισσότερα είναι τα στρέμματα τόσο καλύτερα θα πάει η εταιρεία» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, διαψεύδοντας τα όσα ακούγονται περί περιορισμένου οικονομικού της προϋπολογισμού που θα της επιτρέψει να λειτουργήσει μόνο για ακόμη ένα οκτάμηνο. Επίσης τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η καθυστέρηση έναρξης της φετινής παραγωγικής διαδικασίας του ζαχαρουργείου της Ν. Ορεστιάδας, την οποία απέδωσε κυρίως στις βροχοπτώσεις που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες, θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο προς τους τευτλοκαλλιεργητές.

Όσον αφορά στα σενάρια πώλησης των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, υποστήριξε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν αγγίζει το εργοστάσιο της περιοχής.

«Σίγουρα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός από πλευράς μας. Λόγω των βροχοπτώσεων θα υπάρξει δυσκολία στη διαδικασία εξαγωγής των τεύτλων από τα χωράφια. Μας αρκεί όμως ο καιρός να παραμείνει όπως είναι» είπε ο πρόεδρος Τευτλοεξαγωγέων και πρόεδρος της Ομάδας Τευτλοπαραγωγών Έβρου, Βασίλης Στεφανακίδης, ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι οι αγρότες που με δική τους πρωτοβουλία προχώρησαν στην εξαγωγή συνολικά τεσσάρων χιλιάδων τεύτλων, φοβούμενοι τυχόν ζημία στην παραγωγή τους, θα επωμιστούν τα οικονομικά έξοδα μεταφοράς τους προς το εργοστάσιο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου της ΕΒΖ στη Ν. Ορεστιάδα, Βαγγέλης Μπιμπισίδης, αναφορικά με τη συντήρηση των μηχανημάτων του ζαχαρουργείου, είπε πως «δεν μπορεί να γίνει μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που προσλαμβάνεται το εποχικό προσωπικό η τέλεια συντήρηση, όμως πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά ως ένα πολύ καλό βαθμό και τα βασικότερα θέματα τα έχουμε επιλύσει».

Σημειώνεται ότι η παραλαβή των τεύτλων από το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και η κοπή τους από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ συνολικά η φετινή καμπάνια δεν θα ξεπεράσει τον ένα μήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα