Άνοιγμα της Apple στον υγειονομικό τομέα

Και στο χώρο της υγείας με μεγάλες προσδοκίες όπως όλα δείχνουν, επεκτείνεται η Apple.

Ήδη ο αμερικανικός κολοσσός, σχεδιάζει την ίδρυση κλινικών για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC! Το πρόγραμμα που ονομάζεταιAC Wellness, αναμένεται να ξεκινήσει την Άνοιξη.

“Ο δημιουργός του iPhone συνήθως κράτα κρυφά τα σχέδιά του”, γράφουν οι Financial Times, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook δήλωσε πρόσφατα στους μετόχους ότι η Apple θα μπορούσε να κάνει μια “σημαντική συμβολή” στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Η είδηση έρχεται μετά από μια αντίστοιχη επιχειρηματική κίνηση από τις εταιρείεςAmazon, Berkshire Hathaway και JP Morgan, οι οποίες ανακοίνωσαν πρόσφατα μια κοινή πρωτοβουλία για την υγειονομική περίθαλψη των υπαλλήλων τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, το AC Wellness είναι ένα «ανεξάρτητο ιατρικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στην παροχή αποτελεσματικής υγειονομικής περίθαλψης στους εργαζομένους της Apple».

Το CNBC αναφέρει ότι αρχικά θα ιδρυθούν δύο κλινικές, οι οποίες θα βρίσκονται στην κομητεία της Σάντα Κλάρα, όπου είναι και τα κεντρικά γραφεία της Apple, η μία από τις οποίες θα είναι μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Οι επικεφαλής του AC Wellness επίσης έχουν ήδη ξεκινήσει προσλήψεις για διάφορες θέσεις εργασίας, αναζητώντας γιατρούς, νοσηλευτές, γυμναστές κ.ά.

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα