Ανοδική τάση παρουσιάζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά τη διάσπαση του ψυχολογικού ορίου των 650 μονάδων, βρίσκεται αντιμέτωπο με το πολύ κρίσιμο επίπεδο των 660 μονάδων, όπου και θα κριθούν τα ερείσματα της ανόδου.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,67% στις 657,10 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.738,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,17% στις 417,24 μονάδες.
Η αγορά δείχνει ικανή να δοκιμάσει σήμερα την αντίσταση των 660 μονάδων, εμφανίζοντας μάλιστα από το πρωί αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα. Το τελευταίο θεωρείται σημαντικότατη προϋπόθεση, σύμφωνα με τους αναλυτές, ώστε η αγορά να συνεχίσει την ανοδική της αντίδραση, αν και δεν αποκλείεται σήμερα να δούμε μάχες μεταξύ των δύο στρατοπέδων, των long και των short, για το ποιο σενάριο θα επικρατήσει.
Όπως σχολιάζουν οι εγχώριοι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια, μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με άνοδο 7,3% στον τραπεζικό κλάδο οι επενδυτές ίσως προχωρήσουν σε μερική ενθυλάκωση των κερδών, περιορίζοντας την ορμή της αγοράς. Βέβαια, το επιλεκτικό ενδιαφέρον σε ορισμένους τίτλους ίσως δώσει κάποια στήριξη, ώστε η αγορά να παραμείνει πάνω από τις 650 μονάδες.
Σε αυτό το πεδίο, θα παίξουν σημαντικό ρόλο και οι short, οι οποίοι μάλιστα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αύξησαν τις θέσεις τους. Το Oceanwood, πιο συγκεκριμένα, αύξησε στο 0,60% την ανοιχτή του θέση στην Εθνική, ενώ στη Eurobank η short θέση του έφτασε στο 1,2% από 1,02% προηγουμένως. Το Lansdowne παραμένει με σημαντικές short θέσεις σε Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και ΔΕΗ.
Πάντως, όπως επιβεβαιώθηκε ο Γ. Γιαπράκης της VitalFinance, η αγορά περίμενε και ήρθε μια στοιχειωδώς θετική συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου ώστε να μην κινείται αντίρροπα με τους υπόλοιπους που είναι έτοιμοι και τότε θα έρθει και η μέσο-μακροπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή. Βέβαια, για να γυρίσει ανοδικά η αγορά είναι φυσικό ότι θα πρέπει να γυρίσει ανοδικά και η πλειοψηφία των μετοχών.
Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς και Alpha Bank ξεχωρίζουν και σήμερα, αφού σημειώνουν κέρδη 3,48% και 3,19% αντίστοιχα, με τις ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίο να ακολουθούν με άνοδο άνω του 2%. Τα κέρδη σε Εθνική, Φουρλή, ΟΛΠ και Βιοχάλκο ξεπερνούν το 1%.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Motor Oil, ΔΕΗ, Σαράντης, ΟΤΕ, Aegean, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ και Grivalia, ενώ χωρίς μεταβολή είναι η Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Coca Cola και Jumbo.
Σχετικά Νέα
Ισχυρά κέρδη ο χρυσός, ράλι για παλλάδιο και πλατίνα
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός καθώς το αμερικανικό δολάριο.
Wall Street: Πτώση λόγω κατοχύρωσης κερδών
Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τρίτη, καθώς οι.
Crypto: Νέοι παίκτες ροκανίζουν το μερίδιο Binance και Coinbase
Οι ανησυχίες των επενδυτών για την αστάθεια της αγοράς και η γενικότερη επιβράδυνση της.
Σε υψηλό εννέα εβδομάδων οι ευρωαγορές με ώθηση από τις μετοχές τηλεπικοινωνιών
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν σε υψηλά σχεδόν εννέα εβδομάδων την Τρίτη, με τις εταιρείες.