Άνοδος στις ευρωαγορές

Άνοδο εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αρχικές συναλλαγές της Παρασκευής μετά τις βαριές απώλειες των δύο προηγούμενων ημερών στη Wall Street που προκάλεσαν ισχυρούς κλυδωνισμούς στα παγκόσμια χρηματιστήρια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 359,65 μονάδες, με την τεχνολογία και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πρωταγωνιστούν στην άνοδο.

Το επενδυτικό κλίμα αντλεί ώθηση από την ισχυρή ανάκαμψη των futures της αμερικανικής αγοράς που δείχνουν ανοδικό άνοιγμα των δεικτών μετά την κατρακύλα των δύο προηγούμενων ημερών. Ο βιομηχανικός Dow Jones έχει χάσει πάνω από 1.300 μονάδες στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις στο κλίμα ανησυχίας που διαμορφώθηκε από το πρόσφατο ράλι των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά άνω των επτά ετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Στο ταμπλό ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,2% στις 11.679,66 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1% στις 11.680,07 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4% στις 7.036,10 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,85%.

Τα futures των δεικτών της Wall Street εμφανίζουν ισχυρά κέρδη υποδεικνύοντας ανοδική αντίδραση της αμερικανικής αγοράς. Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones προσθέτουν πάνω από 300 μονάδες, τα futures του S&P 500 κερδίζουν 38 μονάδες, ενώ τα futures του Nasdaq κερδίζουν 125 μονάδες.

Την ίδια στιγμή η Ιταλία παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών εν αναμονή περισσότερων λεπτομερειών για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας τα επόμενα χρόνια. Η Ρώμη έχει διαμηνύσει ότι δεν θα υπαναχωρήσει από το σχέδιο της για έλλειμμα 2,4% στον προϋπολογισμό παρά τις έντονες αντιδράσεις που εκφράζουν οι Βρυξέλλες.

Στα μάκρο της ημέρας, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν σήμερα τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα