Άνοδος στις  ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την είδηση πως η Κίνα αποδέχθηκε πρόσκληση των ΗΠΑ για επανέναρξη των εμπορικών τους συνομιλιών στα τέλη Αυγούστου.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υφυπουργό Εμπορίου της χώρας Ουάνγκ Σαουέν, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με την εμπορική διένεξη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στα τέλη του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,12% στις 380,84 μονάδες, με την πλειονότητα των επιμέρους κλαδικών δεικτών να είναι βρίσκεται σε θετικό έδαφος.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,19% στις 12.185,74 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,15% στις 5.313.96 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,17% στις 7.510,50 μονάδες.

Ωστόσο, τα θετικά νέα γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο δεν ήταν αρκετά για να δώσουν ώθηση στις ασιατικές αγορές, όπου οι ανησυχίες για την Τουρκία, το ισχυρότερο δολάριο και η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με την τουρκική λίρα, το νόμισμα ενισχύεται ελαφρώς έναντι του δολαρίου, μετά την άνοδο της Τέταρτης λόγω της δέσμευσης του Κατάρ για επενδύσεις συνολικού ύψους 15 δισ. δολ. στην Τουρκία.

Πάντως, οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον συνεχίζονται, με τις ΗΠΑ να ανακοινώνουν πως, ακόμη και αν η Τουρκία απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, η αύξηση των δασμών στον τουρκικό χάλυβα και στο αλουμίνιο δεν πρόκειται να ανακληθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα