Site icon The Indicator

Άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και παρακολουθούν τις επιδόσεις του δολαρίου, αλλά και του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,37%, με τον κλάδο των ΜΜΕ να είναι ο μεγάλος “χαμένος” της ημέρας.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Reckit Benckiser σημείωσε “βουτιά” 2%, φθάνοντας στον “πάτο” του FTSE 100, αφ’ότου η JP Morgan υποβάθμισε την τιμή – στόχο για τη μετοχή της. Η μετοχή της Rotork γνώρισε ράλι 10%, μετά από τα ισχυρά μεγέθη α’ τριμήνου, την ώρα που τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της UBS δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη μετοχή πάνω, αφού έχασε 2,5% στο κλείσιμο της Δευτέρας.

Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,40%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,48% και ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,25%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,64% υψηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,38% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε άνοδο 0,30%.

Εν τω μεταξύ, στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών διαμορφώθηκε το δολάριο, κερδίζοντας έδαφος έναντι των βασικότερων νομισμάτων, την ώρα που η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου “φλερτάρει” με το 3% με τα ψυχολογικά επίπεδα του 3%.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου ενισχύεται κατά 0,5%, φθάνοντας στο 90,74 – ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.

Η ανοδική τάση του δολαρίου λαμβάνει χώρα εν μέσω των αυξημένων προσδοκιών για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed μέσα στο 2018. Γίνεται λόγος, ειδικότερα, για 4 αυξήσεις, έναντι 3 που είχε προηγουμένως υποδείξει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Exit mobile version