Άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο κλίμα αισιοδοξίας που διαμορφώθηκε για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Την αισιοδοξία τροφοδότησαν οι χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο υπουργικό συμβούλιο για το ενδεχόμενο να αφήσει την προθεσμία της 1ης Μαρτίου να περάσει χωρίς να υλοποιήσει την απειλή του για αύξηση των δασμών από το 10% στο 25% στα κινεζικά προϊόντα, με την προϋπόθεση να έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

Στο Πεκίνο βρίσκεται από την αρχή της εβδομάδας η αμερικανική αποστολή για συνομιλίες, ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα μεταβεί στην κινεζική πρωτεύουσα και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 364,97 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 11.167 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,35% στις 5.074 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στο +0,81% και τις 7.190 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,93%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε σταθεροποιητικά.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε 0,9% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 4,2% στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα