Άνοδος στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου στον απόηχο των διαβεβαιώσεων της αμερικανικής Federal Reserve ότι δεν θα βιαστεί να αυξήσει εκ νέου τα αμερικανικά επιτόκια.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κράτησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια της, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τις αγορές ότι θα κρατήσει υπομονετική στάση προκειμένου να μην επιβαρύνει την αμερικανική οικονομία η οποία ήδη αντιμετωπίζει την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
“Έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε υπομονή”, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 359,65 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,7% στις 11.256,73 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 4.996,63 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5% στις 6.975,62 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4%.
Στο Λονδίνο οι μετοχές της Shell σημειώνουν άλμα 3,5% μετά την ανακοίνωση του πετρελαϊκού κολοσσού ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις αυξήθηκαν το δ΄ τρίμηνο.
Στον αντίποδα, ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος BT Group υποχωρεί σε ποσοστό άνω του 4% μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου, ενώ η Nokia σημειώνει βουτιά 6% μετά τα κέρδη του δ΄ τριμήνου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα