Άνοδος στις ευρωαγορές

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επένδυτες αντέδρασαν με αισιοδοξία στις νέες αναφορές στον Τύπο για ενδεχόμενο άρσης του αδιεξόδου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σχετικά με τις εμπορικές τους σχέσεις.

Ειδικότερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν πρότεινε πλήρη άρση των δασμών στην Κίνα, ή τουλάχιστον σημαντικού μέρους τους, στην προσπάθεια να προωθήσει το διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες στο επόμενο επίπεδό τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέσα από τη διαπραγμάτευση, που επικαλείται η WJS, η πρόταση Μνούτσιν βρίσκει εμπόδιο στον υπεύθυνο Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, ο οποίος ανησυχεί για το ενδεχόμενο να εκληφθεί ως κίνηση αδυναμίας.

Σ’ αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,80% στις 357.05 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να έχουν κινηθεί σε θετικός έδαφος.

Στα ταμπλό, αύξηση ύψους 1,93% κατέγραψε ο βρετανικός FTSE 100 στις 4.824 μονάδες ενώ ανάλογη θετική εικόνα παρουσίασε και ο DAX της Γερμανίας που κέρδισε κατά 2,63% στις 10.993 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, ανοδικές κινήσεις ακολούθησε και ο CAC 40 που ενισχύθηκε κατά 1,7% στις 4.824 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Ιταλία καθώς ο FTSE MIB αύξησε τα κέρδη του κατά 1,22% στις 19.542 μονάδες όπως και η Ισπανία που σημείωσε άνοδο ύψους 1,8% στις 8.950 μονάδες.

Τέλος, θετικά εμφανίστηκαν τα πρόσημα και του PSI 20 στην Πορτογαλία που κέρδισε κατά 0,76% στις 5.056 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, θετική πορεία κατέργραψαν οι τραπεζικές μετοχές έπειτα από ορισμένες αναβαθμίσεις. Ειδικότερα, η ισπανική Banco de Sabadell βρίσκεται στο 3,15% έπειτα από το σήμα «buy» που έδωσε στη μετοχή της η HSBC, όπως και η Commerzbank, που ενισχύεται κατά σχεδόν 4,33%.

Στον αντίποδα, βουτιά 7,20% πραγματοποιεί η μετοχή της Telecom Italia, έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα ότι αναμένει πτώση των εσόδων της στην Ιταλία σε σχέση με το 2017.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα