Άνοδος στις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να καταγράφει μικρές μεταβολές μετά την ιστορική ήττα για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στη χθεσινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το Brexit.

Το σχέδιο της Μέι για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίφθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο με 432 κατά και 202 υπέρ, με τους Εργατικούς να ανακοινώνουν λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ότι καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της Μέι.

Το νέο αδιέξοδο στο βρετανικό κοινοβούλιο οδήγησε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να καλέσει χθες το βράδυ το Ηνωμένο Βασίλειο “να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του το συντομότερο δυνατό”, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι “ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει”.

Η ψηφοφορία στην πρόταση μομφής των Εργατικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με τους αναλυτές πάντως να εκτιμούν ότι η Μέι θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία.

Στο ταμπλό ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 6.888,36 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 350,49 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 10.923,70 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,5% στις 4.809,15 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα