Άνοδος στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και παρακολουθούν τις επιδόσεις του δολαρίου, αλλά και του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,37%, με τον κλάδο των ΜΜΕ να είναι ο μεγάλος “χαμένος” της ημέρας.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Reckit Benckiser σημείωσε “βουτιά” 2%, φθάνοντας στον “πάτο” του FTSE 100, αφ’ότου η JP Morgan υποβάθμισε την τιμή – στόχο για τη μετοχή της. Η μετοχή της Rotork γνώρισε ράλι 10%, μετά από τα ισχυρά μεγέθη α’ τριμήνου, την ώρα που τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της UBS δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη μετοχή πάνω, αφού έχασε 2,5% στο κλείσιμο της Δευτέρας.

Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,40%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,48% και ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,25%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,64% υψηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,38% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε άνοδο 0,30%.

Εν τω μεταξύ, στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών διαμορφώθηκε το δολάριο, κερδίζοντας έδαφος έναντι των βασικότερων νομισμάτων, την ώρα που η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου “φλερτάρει” με το 3% με τα ψυχολογικά επίπεδα του 3%.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου ενισχύεται κατά 0,5%, φθάνοντας στο 90,74 – ήτοι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.

Η ανοδική τάση του δολαρίου λαμβάνει χώρα εν μέσω των αυξημένων προσδοκιών για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed μέσα στο 2018. Γίνεται λόγος, ειδικότερα, για 4 αυξήσεις, έναντι 3 που είχε προηγουμένως υποδείξει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα