Άνοδος στις ευρωαγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα για το ΑΕΠ και την απασχόληση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,9% στις 346,49 μονάδες μετά την κατρακύλα της Πέμπτης σε ποσοστό 3,1%.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,5% στις 10.863,52 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,9% στις 4.823,67 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει επίσης 0,9% στις 6.768,88 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,6%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η διαπραγμάτευση ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο, με την πρόσφατη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας τα Huawei να περιπλέκει την κατάσταση απειλώντας να εκτροχιάσει την όποια πρόοδο έχουν σημειώσει οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη στην κατεύθυνση μιας συνολικής συμφωνίας.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ και την απασχόληση στην Ευρωζώνη (γ’ τρίμηνο), ενώ αργότερα το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου θα ανακοινωθούν οι νέες θέσεις εργασίας για το Νοέμβριο.

Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα δίνουν και οι αναφορές ότι η Fed θα μπορούσε να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων με βραδύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει εάν θα δώσει σήμα στις αγορές ότι σχεδιάζει να υιοθετήσει στάση αναμονής όσον αφορά τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα