Άνοδος στις ευρωαγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, παίρνοντας τη σκυτάλη των κερδών από την Ασία και τις ΗΠΑ, στο θετικό κλίμα που ακολουθεί τις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter ότι είχε μια “μακρά και καλή συνομιλία” με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές συνομιλίες “εξελίσσονται καλά” ενόψει της συνόδου της ομάδας της G20 στην Αργεντινή. Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου πυροδότησαν ένα κύμα αισιοδοξίας ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη είναι πιο κοντά στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού που θα τερματίσει την αντιπαράθεση των τελευταίων μηνών.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 367,54 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 1,5% στις 11637,50 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει επίσης 1,5% στις 5159,15 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 1% στις 7.184,33 μονάδες.

Από τον τραπεζικό κλάδο ο τίτλος της Barclays σημειώνει άλμα 1,7% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι ο Nigel Higgins θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Δ.Σ. από το επόμενο έτος.

Ο τραπεζικός κλάδος θα παραμένει σήμερα στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής εν αναμονή των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των stress tests από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Κέρδη και στην περιφέρεια με τον ιταλικό FTSE MIB να κερδίζει 1,4% και τον ισπανικό IBEX να ενισχύεται 1,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα