Άνοδος στις ευρωαγορές

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα ακολουθώντας τα χνάρια των ασιατικών αγορών και κόντρα στην κλιμάκωση των ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο που πυροδότησε χθεσινό δημοσίευμά του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει και νέους δασμούς κατά της Κίνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λίστα θα αφορά προϊόντα στα οποία δεν έχουν επιβληθεί δασμοί μέχρι σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φτάνει σε αξία τα $257 δισ. με βάση τα στοιχεία από τις εισαγωγές του περασμένου έτους, αναφέρουν στο πρακτορείο δύο πηγές.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την BP να ανακοινώνει υπερδιπλασιασμό των κερδών γ’ τριμήνου λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,26%, ενώ ο Euro Stoxx 50 κινείται ανοδικά κατά 0,29%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,25%, ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,26% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο ύψους 0,4%. Κατά 0,57% ενισχύεται στο μεταξύ, ο ελβετικός SMI.

Θετική εικόνα και στην ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,59%, τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,64% και τον πορτογαλικό PSI να κινείται ανοδικά κατά 0,56%.

Στην ατζέντα της ημέρας, αργότερα αναμένονται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία στην Γερμανία τον Οκτώβριο, καθώς και ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη.

Στις υπόλοιπες αγορές, με βαριές απώλειες ολοκλήρωσε τις χθεσινές συναλλαγές η Wall Street, με την Ασία να μην ακολουθεί την πτωτική διάθεση ανακάμπτοντας με κινεζική “χείρα βοηθείας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα