Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους κινεζικούς δείκτες να ξεπερνούν την αρχική νευρικότητα μετά την κατρακύλα της Τρίτης καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους και πάλι στα εταιρικά αποτελέσματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,75% στις 22.175,91 μονάδες. Ο Topix εμφανίζει άνοδο 0,3%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,5% μετά από βουτιά 2,3% την Τρίτη, ενώ και ο Shenzhen καταγράφει μικρά κέρδη. Ο κλάδος της ενέργειας παραμένει ο αρνητικός πρωταγωνιστής μετά τις μεγάλες απώλειες του αργού χθες στη Νέα Υόρκη.

Οι μετοχές της China Construction Bank σημειώνουν άλμα 2,8% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Subaru σημειώνουν βουτιά άνω του 6% μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι αναθεωρεί καθοδικά τις εκτιμήσεις της για τα λειτουργικά κέρδη το πρώτο μισό του έτους χρήσης που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου του 2019.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,4%, ενώ ο δείκτης Taiex της Ταιβάν σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 χάνει επίσης 0,2%.

Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν μετά τη χθεσινή βουτιά σε ποσοστό 4,2% στη Νέα Υόρκη. Το Brent κερδίζει 0,4% στα $76,76, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,2% στα 66,59 δολ. το βαρέλι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα