Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά το ανοδικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street χθες εν μέσω προσδοκιών ότι οι τελευταίες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας θα αποδώσουν καρπούς.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 21.431,49 μονάδες παρά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις εξαγωγές της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες ότι οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις επιβαρύνουν ήδη τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η αξία των ιαπωνικών εξαγωγών υποχώρησε κατά 8,4% τον Ιανουάριο σε σχέση με το περασμένο έτος, στα 5,574 τρισ. γιεν, που είναι χαμηλό διετίας. Παράλληλα, η χώρα εμφάνισε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, το οποίο αυξήθηκε κατά περίπου 50%, στα 1,415 τρισ. γιεν, που είναι το μεγαλύτερο ποσό από τον Μάρτιο του 2014.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,85%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει μικρά κέρδη 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέα κερδίζει 1,1%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,2%. Κέρδη 1,1% και 0,5% αντίστοιχα σημειώνουν οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη.

Στο ταμπλό ξεχωρίζουν τα ονόματα των μεταλλευτικών κολοσσών Rio Tinto και BHP με άλμα άνω του 2% μετά το πρόσφατο ράλι των τιμών του χρυσού σε υψηλό 10 μηνών.

Την επενδυτική προσοχή αναμένεται να μονοπωλήσουν και αυτή την εβδομάδα οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας στην Ουάσινγκτον οι οποίες θα κορυφωθούν την Πέμπτη με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κινεζικής κυβέρνησης Λίου Χε. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αν και στο παρελθόν έχει αναφέρει ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί όταν ο ίδιος συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα