Άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια

Άνοδο σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά την άνοδο των αμερικανικών δεικτών χθες σε υψηλό δύο μηνών με πρωταγωνιστή τον κλάδο της τεχνολογίας.
Η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει πάντως περιορισμένη καθώς οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Kίνα και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας παρέμειναν και σήμερα κλειστές για τις διακοπές του νέου Σεληνιακού Έτους.
Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 20.874,06 μονάδες. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3%.
Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν αντλήσει ώθηση τις τελευταίες εβδομάδες από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη αλλά και την αναζωπύρωση των προσδοκιών για μια συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα στο εμπόριο.
Πάνω από το 68% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο.
Την ίδια στιγμή το επενδυτικό κλίμα στηρίζουν και οι αναφορές για πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες Κίνας – ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer και ο υπουργός Οικονομικών Stephen Mnuchin σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα για τον επόμενο γύρο συνομιλιών.
Στο μεταξύ, η χθεσινή ομιλία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση της Ένωσης επικεντρώθηκε κυρίως στο αμφιλεγόμενο σχέδιο του για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και είχε μικρό αντίκτυπο στα παγκόσμια χρηματιστήρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα