Άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια

Κέρδη εμφανίζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης στο θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές μετά τα δημοσιεύματα ότι οι ΗΠΑ έχουν προσεγγίσει την Κίνα για την επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 1%στις 22.821,32 μονάδες έχοντας καταγράψει απώλειες στις επτά από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις. Στο ταμπλό ξεχώρισε ο τίτλος της SoftBank με άλμα άνω του 4%, ενώ και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν ισχυρά κέρδη με την Toyota να κερδίζει 1,8% και την Honda 2%.

Οι επενδυτές καλωσόρισαν την είδηση ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin προσέγγισε πρόσφατα το Πεκίνο για να προτείνει την έναρξη ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων για το εμπόριο. Η πρωτοβουλία αυτή ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου να επιβάλει και νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Κέρδη 1,6% σημειώνει ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έπειτα από έξι διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,9% μετά από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,4%.

Μικρά κέρδη 0,25% σημειώνει ο Kospi της Νότιας Κορέας, ενώ ο Taiex στην Ταιβάν σημειώνει οριακές μεταβολές. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,7%, ενώ ο NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία κερδίζει 0,6%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα