Άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα Τετάρτη στο θετικό κλίμα που ακολουθεί τα νέα ρεκόρ των δεικτών της Wall Street χθες το βράδυ, με το Χονγκ Κονγκ να φλερτάρει με υψηλά 10 ετών.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street τερμάτισαν τις συναλλαγές σε νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με τον S&P 500 να συμπληρώνει έξι συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο 0,7% μετά το χθεσινό άλμα σε ποσοστό 2,2%. Εάν ο δείκτης κλείσει με άνοδο πάνω από 0,9% θα σκαρφαλώσει σε υψηλά 10 ετών.

Η αγορά του Χονγκ Κονγκ θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη, ενώ τα χρηματιστήρια σε Κίνα και Νότια Κορέα δεν έχουν ανοίξει καθόλου αυτή την εβδομάδα λόγω εθνικών εορτών. Η Ταιβάν επίσης παραμένει κλειστή σήμερα.

Στο μεταξύ, ο ιαπωνικός Nikkei Stock σημειώνει οριακή άνοδο 0,01% καθώς η άνοδος του γεν περιορίζει τα κέρδη. Το ιαπωνικό νόμισμα σκαρφαλώνει στα 112,60 γεν έναντι του δολαρίου σε σύγκριση με 112,85 το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη και 113,15 στο κλείιμο του ιαπωνικού χρηματιστηρίου χθες.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,7%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο δείκτης NZ 50 κερδίζει 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα