Άνοδος πάνω από 1% στην Ιαπωνία μετά την εκλογική νίκη Abe

Ισχυρή ανοδική τάση σημείωσε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο στον απόηχο της νίκης Abe, ενώ οι υπόλοιποι δείκτες καταγράφουν οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα.

Ειδικότερα, μια καθαρή νίκη, την τρίτη κατά σειρά πέτυχε ο Shinzo Abe στις βουλευτικές εκλογές που έλαβαν χώρα στην Ιαπωνία. Ο Abe είχε ζητήσει από τους συμπατριώτες του μια ισχυρή εντολή προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της Ιαπωνίας στη διελκυστίνδα με τη Βόρεια Κορέα.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του Άμπε και ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, το Κομέιτο, φαίνεται να κερδίζουν 311 έδρες, δηλαδή περίπου τα 2/3 των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των 465 εδρών.

“Θα προστατεύσουμε την Ιαπωνία και τον λαό της, για το καλό των μελλοντικών γενεών”, είπε ο Abe λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 1.14%, καθώς μετά την νίκη Abe το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό τριών μηνών έναντι του γεν με αποτέλεσμα να ωθήσει ανοδικά τις μετοχές των εξαγωγικών κυρίως εταιρειών της χώρας.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο Shanghai Composite κινείται οριακά πάνω, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 0,52%. Στο μεταξύ, απώλειες 0,22% σημείωσε ο ASX 200 στην Αυστραλία, ενώ ο New Zealand κινήθηκε σταθεροποιητικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα