Άνθιμος: Αφήστε τη γιόγκα και κάντε νηστεία

Να το ρίξουν στη νηστεία και να αφήσουν τη γιόγκα, καλεί τους χριστιανούς ορθόδοξους ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, με ένα μακροσκελές κείμενό του.

«Η γιόγκα αποτελεί μια πανάρχαια πνευματική άσκηση αναζήτησης ενός μεταφυσικού, που συναντάται στην Ινδουιστική Θρησκεία. Υπό τις συνθήκες αυτές πρέπει να αναρωτηθούμε, εάν πραγματικά ένας χριστιανός μπορεί να συμμετάσχει ή να ασκείται με το σύστημα της γιόγκα», σημειώνει ο μητροπολίτης.

Ο Άνθιμος δεν περιορίζεται μόνο στο να απορρίψει την γιόγκα και να εξηγήσει το γιατί, αλλά αντίθετα, αναλύει την πρόταση της Ορθοδοξίας για πνευματική καθαρότητα: «Και επειδή γίνεται λόγος για την «άσκηση» και αυτή η «άσκηση» είναι το προϊόν που η Γιόγκα μάς «σερβίρει», είναι καλό να θυμηθούμε τη δική μας διδασκαλία της ασκήσεως, η οποία προτείνεται στην περίοδο που διανύουμε, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής» αναφέρει και παρακάτω εξηγεί αναλυτικά: «Η άσκηση νομοθετείται από τον ίδιο τον Κύριό μας. Είναι το μέσον για να φθάσει ο άνθρωπος στο σκοπό της χριστιανικής ζωής, που είναι η απαλλαγή από τα πάθη και η ένωση με το Θεό, η κατά χάριν θέωσή του. Μορφές ασκήσεως είναι η νηστεία, η αγρυ­πνία, η προσευχή, η μη κατάκριση, η ειλικρινής μετάνοια και η εξομολόγηση, η ταπείνωση, η συγχώρεση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα