Άμεση υλοποίηση του συμφωνημένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων ζήτα από την Αθήνα ο Ντομπρόβσκις

Dombrovskis-777x437

Την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλ.Τσακαλώτο και Γ.Σταθάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας.  Ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι χρειάζεται εντατική δουλειά, καθώς είναι προς το συμφέρον όλων να ανακάμψει η οικονομία. Ακόμη ανέφερε ότι η συνεργασία Ελλάδας – δανειστών είναι σε σωστή πορεία και πως θα ενταθεί για την επίτευξη των κοινών στόχων της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της οικονομίας.

Παράλληλα,ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα ενισχύσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσθεση χρηματοδότηση που θα παρέχει η Κομισιόν στην Ελλάδα.

Ο Ευκλ.Τσακαλώτος από τη δική του πλευρά επεσήμανε  ότι οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανάγκη για «έντιμο συμβιβασμό» αναφορικά με την εκκρεμότητα των κόκκινων δανείων και τους πλειστηριασμούς.Επίσης, ο Γ.Σταθάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των πόρων του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας  ότι έχει πλήρως εξομαλυνθεί η διαδικασία καταβολών, μετά το πρόβλημα που προέκυψε από τα capital controls.

Δείτε το video 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα