Άγριο ξύλο και χημικά στη διαδήλωση των αγροτών της Κρήτης(Βίντεο+Φώτο)

Ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ρίψη χημικών,όταν οι αγρότες φθάνοντας στην περιοχή εξαγριώθηκαν στη θέα των οχημάτων της αστυνομίας μπροστά στην είσοδο του υπουργείου και επιτέθηκαν στις κλούβες.

Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες της Κρήτης, που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.

1.500 αγρότες από την Κρήτη στην Αθήνα

Περίπου 1.500 αγρότες από την Κρήτη έφτασαν νωρίς το πρωί με πλοία της γραμμής στον Πειραιά προκειμένου να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μαζί με τους αγρότες, είχαν επιβιβαστεί στα πλοία και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση τους.

Αμέσως μετά την άφιξή τους, οι αγρότες της Κρήτης μετέβησαν με τον ηλεκτρικό από τον σταθμό του Πειραιά στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να πραγματοποιήσουν την διαμαρτυρία τους.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων του αγροτικού συλλαλητηρίου είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων.

Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας, που αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα η με λεωφορεία ή αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα