Άγριος καβγάς Χριστοδουλοπούλου – Βενιζέλου

Άγριο καβγά προκάλεσε η κλήση του Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Πρωταγωνιστής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αντέδρασε όταν η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε πως δεν θα κληθεί για κατάθεση κάποιος άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη χώρα του Κόλπου.

«Δεν είναι δυνατόν να κληθεί εδώ ο κ. Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος που εσείς τον αποκαλείτε μεσάζοντα ήταν εκπρόσωπος ενός ξένου κράτους με πληρεξουσιότητα. Αμφισβητείτε εσείς εάν η πληρεξουσιότητα ήταν έγκυρη η όχι. Αυτά τα διερευνά η δικαιοσύνη. Εμείς εδώ δεν είμαστε εξεταστική επιτροπή για να τελειώνουμε μία και καλή. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει να εισφέρει επί των θεσμών τίποτα. Δεν είναι μάρτυρας σε εξεταστική δεν είναι σε προκαταρκτική επιτροπή δεν είναι τίποτα ο κ. Παπαδόπουλος» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Μάκης Βορίδης: Δεν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε πρόσωπα επί της αιτήσεως που θα καλέσετε. Θα καλέσετε όλους όσοι αναφέρονται στην αίτηση μας. Γι’ αυτό είναι δικαίωμα μειοψηφίας, για να μην είναι υπό την αίρεση σας, για να μην το κρίνετε εσείς, για να το ασκούμε εμείς.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η θεσμών σε εξεταστική επιτροπή. Πάρτε την ευθύνη και ζητήστε εξεταστική επιτροπή όλα αυτά που λέτε είναι αυθαίρετα.

Μάκης Βορίδης: Είναι αίτημα της πλειοψηφίας δεν μπορείτε να το αλλοιώνεται ή να το εγκρίνετε, ή θα το εφαρμόσετε όπως έχετε υποχρέωση ή παραβιάζετε ευθέως το δικαίωμα της μειοψηφίας πολύ απλά.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Θα θέσω σε ψηφοφορία εάν μπορούν να κλητευθούν και άλλα άτομα πέραν του υπουργού.

Παναγιώτα Κοζομπόλη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Εγώ διαφωνώ και στην κλήση Καμμένου.

Η ένταση ανέβηκε ακόμη περισσότερο με σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Τασίας Χριστοδουλόπουλου και Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρώην υπουργό να απειλεί ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην συνεδρίαση εφόσον κληθεί μόνο ο κ. Καμμένος

Ευάγγελος Βενιζέλος: Από σας και από την πλειοψηφία λέγονται πράγματα τα οποία είναι θεσμικώς αδιανόητα τελείως. Εκπροσωπείτε σκληρές απόψεις ενός κοινοβουλευτικού αυταρχισμού. Αυτά που λέτε τώρα όταν θα τα αναζητήσει κάποιος μετά από χρόνια θα βρεθεί σε πάρα πολύ δυσάρεστη θέση.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τα ξέρουμε αυτά

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν ξέρετε τίποτα και αφήστε τα αυτά σε μένα. Δεν σας κάνω μάθημα, διατυπώνω την άποψη μου, απευθύνομαι στη Βουλή και στον ελληνικό λαό. Θα μας μέμφεστε επειδή απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Επειδή δεν μπορείτε να μιλάτε αλλού πρέπει εδώ για να το υποστούμε όλοι.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Εσείς απαξιώνετε και χλευάζετε την λειτουργία του κοινοβουλίου. Η μειοψηφία ζητά να ασκήσει το δικαίωμα της θέλουμε να κληθούν όσοι σας είπαμε, μπορείτε να αρνηθείτε όμως εάν δεν σεβαστείτε τον κανονισμό, το Σύνταγμα και το δικαίωμα της μειοψηφίας εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να συμπράξω σε κωμωδία ακρόασης του κ. Καμμένου χωρίς να περιλαμβάνεται η ακρόαση και των άλλων προσώπων.»

Στην τοποθέτηση Βενιζέλου αντέδρασαν έντονα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος να «εκραγεί»:

Ευάγγελος Βενιζέλος: Είναι κατάντημα αυτό που κάνετε, η παθιασμένη υπεράσπιση του κ. Καμμένου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατάντημα, για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για ένα κατάντημα.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τα διαγγέλματα τελείωσαν κ. Βενιζέλο φύγετε.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Μη μου λέτε εμένα φύγετε, είστε αγενής. Ποια είστε για να με απειλείτε εσείς;

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν σε απειλώ αφήστε το μπλαζέ ύφος σε μένα. Τελειώσαμε

Ευάγγελος Βενιζέλος: Όχι δεν τελειώσαμε τώρα αρχίζουμε μην χλευάζετε τον ελληνικό λαό. Εάν πάτε να κάνετε αυτό το τέχνασμα ότι καλούμε τον Καμμένο και όχι τους υπόλοιπους αυτό συνιστά προσβολή του Συντάγματος και της Βουλής και θα αντιδράσω εγώ και ελπίζω όλη η μειοψηφία όπως πρέπει.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα