Άγνοια δήλωσε για τα επιμέρους δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ο Προβόπουλος (LIVE)

 

 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση υποστήριξε ο τέως διοικητής υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Δεν έχω γνώση των λεπτομερειών για επιμέρους τραπεζικές χορηγήσεις δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα. Το θέμα αυτό το εξάντλησε ο αρμόδιος επιθεωρητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος το είχε χειριστεί».

«Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εμπλέκεται στην εγκριτική διαδικασία τραπεζικών δανείων. Αυτό υπόκειται στη διαδικασία των εσωτερικών οργάνων κάθε τράπεζας. Ο εποπτικός ρόλος της ΤτΕ περιορίζεται στον έλεγχο των αναληφθέντων κινδύνων για την κεφαλαιακή τους επάρκεια», υποστήριξε ο κ. Προβόπουλος και πρόσθεσε:

«Αν η ΤτΕ διαπιστώσει αδυναμία στο εσωτερικό σύστημα μιας τράπεζας, επιβάλλει ποινές και κυρώσεις οι οποίες μπορεί να είναι χρηματικές, ενώ, κλιμακούμενες, μπορεί να φθάσουν μέχρι την ανάκληση της τραπεζικής άδειας».

Ακόμα, χαρακτήρισε ως αδυναμία των τραπεζών την πιστοδοτική ταξινόμηση της χορήγησης δανείων σε κόμματα ως χαμηλού κινδύνου.
Προσέθεσε δε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έκανε έγκαιρα τη δουλειά της όσον αφορά την Αγροτική Τράπεζα που έδινε το μεγαλύτερο μερίδιο δανείων και παρουσίαζε αδυναμίες στην πιστοδοτική της πολιτική της συνέστησε να χαρακτηρίζει ως χορηγίες υψηλού κινδύνου τα δάνεια προς τα κόμματα.

Η κατάθεση του κ. Προβόπουλου συνεχίζεται με ερωτήσεις βουλευτών και αναμένεται να είναι πολύωρη.

Τη «σκυτάλη» των καταθέσεων με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό παίρνουν στις 11 του μήνα ο νυν διοικητής της Τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας και αμέσως μετά ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα