Άγκυρα: Ρωσοτουρκική σύγκρουση μπορεί να βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή

Μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και να αλλάξει τα δεδομένα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νουρετίν Τσανίκλι στo τουρκικό κανάλι 24TV, σύμφωνα με το skai.gr.

«Αν υπάρξει επίθεση εναντίον των δυνάμεων (στη Συρία) που υποστηρίζονται από τη Ρωσία ή υπάρξει επίθεση από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, η Ρωσία δεν θα μπορέσει να μείνει απαθής, διαφορετικά θα χάσει την επιρροή της» προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός, σημειώνοντας ότι αυτή η απειλή (σύγκρουσης ΗΠΑ – Ρωσίας) έχει υπάρξει για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι θα επικρέμεται και στο μέλλον.

«Μόνο μία σπίθα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά σε ολόκληρη την περιοχή και να ανοίξει την πόρτα για τη σύγκρουση. Συνεπώς, καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Ρωσία και ΗΠΑ) να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και το καθεστώς (του Μπασάρ Ασάντ) να σταματήσει να υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις» δήλωσε ο Τσανικλί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα