Άγκυρα: Αν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέες κυρώσεις, εμείς θα απαντήσουμε

Η Τουρκία θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εμπορίου, της Τουρκίας, αφού η Ουάσινγκτον απείλησε ότι θα σκληρύνει τις κυρώσεις της αν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει έναν αμερικανό πάστορα.

«Απαντήσαμε (στις αμερικανικές κυρώσεις) σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», δήλωσε η Πεκτζάν, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, η υπουργός δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν δείχνουν ευαισθησία στον διαχωρισμό πολιτικών ζητημάτων και οικονομικής συνεργασίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εναντίον της πρόσφατης απόφασης που έλαβε η Ουάσινγκτον να διπλασιάσει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία.

Όπως σημείωσε, ελπίζουμε οι φίλοι μας στις ΗΠΑ να λάβουν εποικοδομητικά βήματα όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία και το επενδυτικό περιβάλλον. Όπως πάντα, εμείς είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και στη συνεργασία μαζί τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα